usaid logo usaid logo

Aftėsimi i universiteteve pėr tė nxjerre gjenerata tė reja tė juristeve te pėrgatitur mirė pėr njė sistem

PJK do të mbështet fuqizimin dhe institucionalizimin e programit të mësimit klinik të nivelit master të Fakultetit Juridik të Universitetit të Prishtinës (FJUP). Po ashtu, një Fakultet i dytë Juridik do të identifikohet dhe mbështetet për të themeluar dhe institucionalizuar mësimin klinik në nivelin master. PJK do të mbështet fuqizimin e Qendrave për Zhvillim të Karrierës në këto Fakultete të cilat, në mes tjerash, do të jenë përgjegjëse për identifikimin e mundësive për pune praktike për studentë. PJK do të mbështet FJUP për të përmirësuar kapacitetet kërkimore akademike.