usaid logo usaid logo

PJK dhe New Perimeter punojnė sė bashku nė pėrkrahje tė Odės sė Avokatėve tė Kosovės

Peter Lindau, profesor  Sheldon Krantz, Kathy J. Owen dhe z. Ibrahim Dobruna kryetar i Odës së Avokatëve të Kosovës (prej të majtës në të djathtë).

Trajnimet për metodologjinë e mësimdhënies janë mbajtur për trajnerët e synuar të OAK-ut në zyrat e NCSC-së, më 14, 15 qershor 2012.

Prishtinë, Kosovë – 12-22 qershor 2012

Më 12 qershor 2012 në Kosovë arriti profesor Sheldon Krantz, eksperti i parë i grupit prej tre ekspertëve të DLA Piper New Perimeter. Më vonë atij i janë bashkuar edhe Cathy J. Owen dhe Peter Lindau.

Objektivi i vizitës ka qenë marrja e informatave me qëllim:  

  • Të dhënies së rekomandimeve për përmirësimin e sistemit disiplinor dhe për futjen e mekanizmave disiplinorë në sistemin MCLE. 
  • Të hartimit të draftmaterialeve për trajnimet e avokatëve në fushën e etikës.   
  • Të organizimit të trajnimit për hartimin e kurrikulit dhe përdorimin e metodologjisë mësimdhënëse për trajnerët e synuar MCLE të Odës së Avokatëve të Kosovës (OAK). 

Pikat kulmore të vizitës kanë përfshirë mbajtjen e dy trajnimeve, takimet e shumta me avokatët kryesorë dhe me punonjësit e OAK-ut, si dhe pjesëmarrjen në trajnimin për fushën e etikës, të mbajtur nga trajnerët vendorë të OAK-ut.  

Harold D. Dampier, Jr.,  Drejtor i NCSC-së, deklaroi: “Me të vërtetë ka qenë kënaqësi të punosh me ekspertët e DLA Piper. Përmes New Perimeter, DLA Piper do të ofrojë shërbime shumë të vlefshme për juristët në Kosovë”.   

New Perimeter është organizatë jofitimprurëse, e themeluar nga kompania ndërkombëtare juridike DLA Piper me qëllim të dhënies falas të ndihmës juridike, posaçërisht në vendet e dala nga lufta dhe që janë në zhvillim.

Programi për Juristët e Kosovës (PJK) zbatohet në partneritet me USAID-in dhe e National Center for State Courts (NCSC).