usaid logo usaid logo

NCSC/PJK dhe OAK shėnojnė ditėn ndėrkombėtare tė grave

Nga e majta: Elza Bajrami (vendi i parë), Vjollca Sadiku (vendi i tretë), Drilona Kukaj (vendi i dytë), Amy Beckstead (DLA) dhe Stephanie Zosak (DLA)

Më 8 mars 2013, NCSC/PJK dhe OAK njohin ditën ndërkombëtare të grave. Gjatë ceremonisë NCSC/KLP dhe DLA ekipi gjinore pro bono i prezentuan Komitetit për çështje gjinore dhe pakica draft planin strategjik të gjitha femrave që ndjekën këtë organizim. Plani u aprovua unanimisht dhe u përshëndet nga Kryetari, zëvendës kryetarja dhe Kryesuesja e Komitetit si një arritje historike në zhvillimin dhe qëndrueshmërinë e Komitetit për çështje gjinore dhe pakica të OAK-ës. Gjithashtu janë dhënë shpërblime për studentet e Fakultetit Juridikut për esetë më të mira me temat: "Roli i femrës në shoqërinë kosovare" dhe "Sfidat e minoriteteve në Kosovë".