usaid logo usaid logo

Misioni i USAID-it nė Kosovė dhe Kolegji Iliria nėnshkruajnė Memorandum tė Mirėkuptimit tė forcojnė kualitetin e edukimit ligjor

Më 18 Prill 2013, Misioni i USAID-it në Kosovë dhe Kolegji Iliria nënshkruajnë Memorandum të Mirëkuptimit të forcojnë kualitetin e edukimit ligjor duke: a) zgjeruar mundesinë e trajnimeve për njohuritë praktike në Programin Master duke formuar kliniken e të drejtës civile; b) themeluar Zyrën për Mësim Klinik; c) të rris mundësitë profesionale për edukim ligjor; dhe d) të forcojë hulumtimin akademik. Kjo do ti mundësojë Kolegjit Iliria të prodhojë gjenerata të reja të profesionistëve ligjor të pajisur për të funksionuar në mënyrë më efektive në sektorin e drejtësisë, politikën dhe reformat ligjore. USAID-i mbështet Kolegjin Iliria përmes Programit Ligjor në Kosovë Profesioni (KLP) me NCSC si një partner implementues. USAID mbështet Kolegjin Iliria përmes Programit për Juristë në Kosovë PJK – ën me NCSC si partnerë i impelementimit