usaid logo usaid logo

Eksperti i NCSC-sė prof. Kevin Ruser mbajti punėtori me profesorėt e Fakultetit Juridik tė Universitetit tė Prishtinės

Më 25 tetor 2013, eksperti i NCSC-së prof. Kevin Ruser në bashkëpunim më Zyrën për Studime Klinike, mbajti një punëtori me profesorët dhe Fakultetit Juridik të Universitetit të Prishtinës. Profesorët u trajnuan në metodat bashkëkohore të mësimit klinik, si të përgatitën syllabusët për klinikat juridike, përdorimi i një sistemi të unifikuar për publikime (Libri i Kaltërt), platforma e publikimeve, sidomos përdorimi i rrjetit për publikime SSRN dhe futja në klinikën ligjore të një moduli për hulumtime dhe hulumtim dhe shkrim juridik. Përveq kësaj profesorët e Kolegjit Iliria tani e tutje do të jenë më të përgatitur të për të mbajtur lëndët klinike.