usaid logo usaid logo

Oda e Avokatėve tė Kosovės dhe Qendra pėr Ndihmė Juridike dhe Zhvillim Rajonal kanė nėnshkruar njė Memorandum Mirėkuptimi pėr tė ndihmuar tė gjithė qytetarėt e Kosovės.

Më 28 shkurt 2014, NCSC ka lehtësuar nënshkrimin e Memorandumit të Mirëkuptimit (MM-së) ndërmjet Odës së Avokatëve të Kosovës (OAK) dhe Qendrës për Ndihmë Juridike dhe Zhvillim Rajonal (QNJZHR). MM-ja u nënshkrua nga Kryetari i OAK-së, z. Ibrahim Dobruna dhe Drejtori i QNJZHR, z. Nexhad Radonçiq. Qëllimi i MM-së është të përmirësojë qasjen publike në sistemin disiplinor të OAK-së, dhe përmirësimi i cilësisë së kërkesave për hetimet e pranuara nga Zyra e Prokurorit Disiplinor të OAK-së. Nëse kërkohet, QNJZHR tani do të ndihmojë publikun në parashtrimin e duhur të ankesave disiplinore kundër avokatëve që shkelin Kodin e Etikës.