usaid logo usaid logo

Transferimi i praktikave mė tė mira nga Qendrat pėr Zhvillim tė Karrierės tė mbėshtetura nga PJK

Më 18 mars, 2014 NCSC ka mbajtur një seminar (punëtori) për zyrtarët nga Qendra për zhvillim të karrierës të Universitetit të Prishtinës (QZhK-UP), znj. Elmedina Nikoçeviq-Kurti dhe z. Shkumbin Tafilaj. Seminari u organizua me kërkesën e QZhK-UP, e cila kontaktoi NCSC/PJK për ndihmë pasi kishte mësuar në lidhje me bazën e të dhënave të paraqitur nga NCSC/PJK pranë QZhK-ve të Fakultetit Juridik të Universitetit të Prishtinës dhe Fakultetit Juridik të Kolegjit Iliria. Qëllimi i seminarit ishte për të diskutuar mbi trajnimin e zyrtarëve të QZhK-UP për përdorimin e bazës së të dhënave për të përcjellur praktikantët dhe aktivitetet trajnuese. Si rezultat i këtij seminari, QZhK-UP do të jetë në gjendje për të gjetur vendndodhjen dhe punësimin e studentëve praktikant.