usaid logo usaid logo

Programi pėr Juristėt nė Kosovė organizon Panel Profesional pėr pėrfaqėsimin pro bono

NCSC dhe Ekipi Pro Bono DLA me 11 dhjetor 2014 në dy takime të ndara kanë prezantuar seritë e panelit profesional (SPP) me studentët e juridikut në Universitetin e Prishtinës dhe Kolegjit Iliria. Panelet janë moderuar nga ekspertët pro bono të DLA Piper Mary Gately dhe Sara Andrews si dhe Udhëheqësi i QKGJSH John P. Furnari. SPP-të iu ofruan 37 studentëve mundësinë që të mësojnë se si odat shtetërore dhe federale amerikane i inkurajojnë avokatët që të ofrojnë shërbime ligjore falas për klientët e varfër dhe se si firmat private ligjore iu përgjigjen për krijimin e kushteve të punës që t'iu mundësojnë stafit të tyre ligjor që të ofrojnë këto shërbime ligjore pro bono. Secili student mori fjalën për të shprehur interesin dhe planet e tyre për ta futur në punë diplomën e tyre si dhe pikëpamjet e tyre për rëndësinë e përfaqësimit pro bono.